Thursday, August 18, 2016

Braukt bez OCTA - nelāga izvēle!

Parasti no savām vecmāmiņām esam dzirdējuši teicienu – jāiekrāj nebaltai dienai. Ja tā padomā, šajā frāzē ir ne tikai daļa patiesības. Tas pilnībā atbilst tam, kā vajadzētu dzīvot. Tomēr mēs visi esam tikai cilvēki – grēkojam, tērējam, nožēlojam. Lai arī, protams, katru mīļu brīdi nedomājam par to, ka tieši šodiena var būt tā liktenīgā, kad notiks kaut kas nelāgs, par iekrājumiem gan vajadzētu padomāt. Ir saprotams, ka mēs nevaram zināt, kad pienāks situācija, kurā šie iekrājumi noderēs. Tomēr ir vēl viens, mūsdienīgāks veids, ka padarīt savu nākotni drošāku, nekrājot naudu, tā teikt, zeķē. Tā ir apdrošināšana. Lai arī šis pakalpojums pie mums ir pazīstams jau vairākus gadus, ne visi līdz galam izprot tās nozīmi. Apdrošināšana ne tikai sniedz drošības sajūtu, bet vienkārši ir vajadzīga un pat obligāta.

Statistika liecina, ka teju katrs ceturtais autovadītājs regulāri pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, un tas diemžēl arī nereti ir viens no biežākajiem ceļu satiksmes negadījumu iemesliem. Ātrums patiesi ir nāvējošs. Savukārt katrs trešais šoferītis, vadot auto, paralēli nodarbojas ar vēl kaut ko, piemēram, raksta sms, runā pa telefonu, sērfo internetā utt. Tikpat autovadītāju arī sēžas pie stūres noguruši. Visas šīs iepriekš minētās darbības var būt par iemeslu avārijai, un, esiet godīgi pret sevi – arī jums kādreiz ir gadījies pļāpāt pa telefonu vai būt miegainam, vadot auto. Piekritīsit – tas ir riskanti. Tāpēc ikvienam šoferītim vajadzētu parūpēties par to, lai viņš būtu apdrošināts, jo nav iespējams paredzēt, kas var atgadīties, esot uz ceļa.
Likums nosaka, ka obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanai ir jābūt ikvienas personas īpašumā, ja tā piedalās ceļu satiksmē. Tiem, kuri uzskata, ka bez OCTA polises var arī iztikt, jārēķinās ar sodu – diviem soda punktiem, kā arī naudas sodu. Ja tā padomā, braukt bez OCTAS ir patiešām muļķīgi, jo tu ne tikai riskē ar sodu, bet arī ar apjomīgām papildus izmaksām, ja izraisīsi negadījumu, kurā cietīs cita persona vai būs bojāts tās auto.
Viss ir pavisam vienkārši – OCTA kompensē izdevumus, kas jūsu izraisīta negadījuma rezultātā radušies trešajai personai, tās īpašumam, dzīvībai vai veselībai. Turklāt tagad OCTA polises iegāde aizņem tikai pāris minūtes  - ieej internetā, atrodi mājas lapu, kurā iespējams salīdzināt vairākus apdrošinātājus, ievadi OCTA kalkulatorā datus par savu transportlīdzekli un jau pēc brīža ieraudzīsi sarakstu ar dažādiem apdrošinātājiem un viņu piedāvātajām OCTA polišu cenām. Atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko!
Ienāc un apdrošini savu auto jau tagad: http://www.compensa.lv/privatpersonam/octa/

Ja jūs vēl šaubāties par to, vai OCTA tiešām ir nepieciešama, tad varam pavēstīt, ka uz Latvijas ceļiem uzstādītie fotoradari spēj noteikt, vai garām braucošajam auto ir izieta tehniskā apskate, kā arī iegādāta OCTA polise, tāpēc tici man, ar OCTA – ne tikai drošāk, bet arī izdevīgāk!

No comments:

Post a Comment